Rozenolie – budget oplossing

155
Koud
Rozenolie is een prachtig geurende en verfijnde olie die gewonnen wordt uit rozenblaadjes. Het is al eeuwenlang geliefd vanwege haar vele toepassingen en gunstige eigenschappen voor de huid.

Rozenolie is goud in een flesje. Een flesje rozenolie is heel duur om zelf aan te kopen maar de zachte florale geur, voordelen en gebruik hiervan is het echt geweldig.

Rozen bevatten ontstekingsremmende, cel vernieuwende en antibacteriële eigenschappen. Door deze olie puur of in formules van je eigen natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken geef je je huid een echte boost. Zo wordt rozenolie ook vaak gebruikt om huidproblemen te behandelen. Maak daarom zelf rozenolie met verse rozen en enkele draagoliën zoals jojoba- en zoete amandelolie. 

Waar komt rozenolie vandaan?

De beste kwaliteit rozenolie wordt verkregen uit de blaadjes van de Bulgaarse roos (Rosa Damascena). Deze zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen en vetzuren. Het distillatieproces met stoombeschermt de waardevolle stoffen en het is hierdoor mogelijk om je huid te laten profiteren van alle voordelen die rozenolie te bieden heeft. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van andere soorten, zoals Perzische, Turkse of witte roos. Gebruik liever geen producten met rose absolute als ingrediënt; dit is een olie die door extractie is gewonnen met alcohol, waardoor je alleen de lekkere geur krijgt maar niet de voordelen voor je huid.

Waarom is rozen olie zo duur ?

Bij het destillatieproces van de roos ontstaan er 2 producten: Rozenolie en Rozenwater (Rozenhydrolaat). Dit komt doordat het destillatieproces veel tijd en handwerk vraagt.
Voor 1 druppel rozenolie zijn meer dan 200 handgeplukte rozen nodig. Gemiddeld levert een hectare rozenstruiken ongeveer 1 kilo olie per jaar op. Geen wonder dus dat pure rozenolie één van de meest waardevolle en kostbare producten is. De etherische oliën zoals Palmarosa and Geranium worden jammer genoeg vaak gebruikt om een goedkoper alternatief te maken. Hoewel deze ook heerlijk kunnen ruiken, hebben ze niet de delicate geur van roos en afhankelijk van het product, niet dezelfde voordelen. Daarom wordt roos vaak aangetroffen in cosmetica producten, parfums en andere verzorgingsproducten.

rozenolie

Wat zijn de voordelen van rozenolie voor de huid?

  • Rozenolie is een uitstekend product als je acne hebt. Het helpt niet alleen om de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de ontsteking te bestrijden, maar het helpt ook bij het desinfecteren van de huid.
  • geschikt voor elke huidtype, maar voornamelijk goed voor een droge huid
  • geweldig voor een rijpere huid omdat het de huid versterkt en rimpels tegengaat
  • het helpt bij het verkleinen van je poriën

Hoe komt het dat de rozenolie zoveel goeds doet voor de huid? 

Rozenolie is veelzijdig, het bevat een hoge concentratie vitamine C, proteïne en antioxidanten. Daardoor kan je het voor meerdere doeleinden gebruiken, waaronder cosmetica, massages en aromatherapie. Zelfs rozenblaadjes in een bad kunnen helpen bij depressies, stress en het kalmeren van lichaam en geest. Kortom: er is veel meer dan alleen romantiek aan het gebruik van deze verfrissende olie!

Rozen vs rozenbottel

Vergeet niet dat rozenolie en rozenbottelolie twee verschillende dingen zijn. Rozenbottels bevatten de essentiële olie die wordt gebruikt in producten voor verzorging van de huid. Beide varianten hebben een hoop voordelen, zoals antioxidanten en essentiële vetzuren. Ideaal voor mensen met een doffe teint! Vitamine C helpt je om de huid verhelderen en beschermen in de zon. Rozenbottelolie is daarom een uitstekende optie als je je huid wil boosten.

rozenbottel
Rozenbottel

En dan nu relaxen…

Volgens onderzoek kan de zoete geur van rozenolie wonderen doen voor je mentale gezondheid. Hij brengt je geest tot rust en ondersteunt bij stress- en angstklachten. De geur staat ook symbool voor warmte en liefde, waardoor het positieve vibes geeft. Adem in, adem uit… Laat je innerlijk tot rust komen!

Materiaal dat je nodig hebt

Lippenbalsem

Wisselvallig koud weer staat voor jou misschien gelijk aan droge of gebarsten lippen. Maak zelf je natuurlijke lippenbalsem en ervaar heerlijk zachte lippen.
Eenheid 1 lippenbalsem stick
Bereiden 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totaal 1 uur 15 minuten

Materiaal

  • 1 Glazen maatbekers Of een ander potje dat makkelijk giet, anders ga je morsen
  • 1 Pan met bodem water
  • 1 Lippenbalsem stick Inhoud 6ml

Ingrediënten

Instructies

  • Zet de pan met een bodempje water op het vuur en laat het op een zacht vuur warm worden
  • Doe de bijenwas, shea boter en kokosolie in de maatbeker
    1.5 gr Sheaboter, 1.1 gr Bijenwas, 2.6 gr Kokosolie
  • Zet de maatbeker in de pan en lat alles rustig smelten
  • Eens alles gesmolten is, haal je de maatbeker uit het steelpannetje.
  • Zet ondertussen je lippenbalsem stick klaar en giet de vloeistof in het blikje. TIP: Wanneer je morst met het warme mengsel laat dit dan uitharden voor je het opkuist. Zo heb je veel minder poets werk!
  • Laat dit nu een uur uitharden zonder het deksel op

Opmerkigen

Deze producten koel, donker en droog bewaren. Indien gemaakt in een hygiënische omgeving, tot 6 maanden houdbaar.
*Test eerst de verschillende ingrediënten (buiten de essentiële oliën) op een stukje huid zodat je zeker bent dat je geen allergische reactie krijgt.
Categorie: Gezicht
Helpt bij: Droge lippen, Gebartsen lippen
Zoekwoord: droge lippen, gebarsten lippen, lippenbalsem

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me weten hoe het is gegaan! Laat hieronder een reactie achter en tag @lukse.be op Instagram en hashtag het #lukse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordelingen




Close
LUKSE © Copyright 2023. Alle rechten voorbehouden
Close
Zet je op de wachtlijst Ik laat je iets weten wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder je e-mailadres achter.