Ontspannend badzout in 5 super eenvoudige stappen

80
Info
Het makkelijkste recept bij uitstek om zelf te maken! Ontspannend badzout kan je toevoegen aan je bad om heerlijk tot rust te komen.

Badzout is een goede manier om je lichaam te ontspannen en te verwennen. Maar waar moet je beginnen als je zelf badzout wilt maken? In dit artikel geven we een recept voor beginners waarmee je thuis jouw eigen badzout kunt maken. Ontdek de voordelen van het gebruik van badzout en leer hoe je jezelf thuis kunt verwennen met een goed ontspannend bad.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van badzout?

Badzout is een populaire manier om te ontspannen en je huid te verzorgen. Het bevat mineralen die goed zijn voor je huid en helpt je ontspannen. Badzout is ook een natuurlijke bron van magnesium, wat belangrijk is voor het lichaam.

Verschillende soorten badzout

Als je voor het eerst badzout gaat maken, kan het handig zijn om te weten wat de verschillende soorten zijn. Badzout wordt gemaakt van verschillende mineralen en kan daarom in verschillende kleuren en texturen voorkomen. Sommige soorten zijn fijner dan andere, andere zijn grover en kunnen helpen bij het exfoliëren van de huid.

De meest populaire soorten badzout zijn: Epsomzout, Himalayazout, Dead Sea Salt, Dendritische Zeezout en Kristalzout. Elk type badzout heeft unieke eigenschappen die je kunt gebruiken om jouw ideale badrecept te maken.

Hoe badzout te gebruiken voor een optimaal effect?

Om een optimaal effect te bereiken, moet je badzout op de juiste manier gebruiken. Volg deze stappen om het meeste uit je bad te halen:

 • neem een kopje badzout en voeg dit toe aan een warm bad
 • laat het badzout goed oplossen voordat je inbadt
 • blijf ongeveer 20 minuten in hetbad liggen om optimaal te kunnen ontspannen
 • spoel je lichaam na met lauwwarm water als je klaar bent met badderen

Is badzout beter om te gebruiken voor je huid dan badolie?

Badolie is een populaire keuze onder mensen die een relaxerend bad willen nemen. Het is echter niet de beste keuze voor je huid. Badolie kan ervoor zorgen dat je huid droger wordt en kan hierdoor irritatie veroorzaken. Daarnaast kan het ook onzuiverheden en puistjes veroorzaken, omdat het de poriën op je huid kan verstoppen.

Badzout daarentegen is veel milder voor je huid en helpt om je huid gehydrateerd te houden. Het is daarom een beter alternatief als je een relaxerend bad wilt nemen.

Het is altijd belangrijk om te doen waar je je goed bij voelt. Het ene sluit het andere niet uit, afwisselen tussen badolie en badzout kan dus zeker ook!

Etherische olie toevoegen aan je bad

Als je etherische olie wilt toevoegen aan je bad, doe dit dan voorzichtig. Etherische olie is erg sterk en kan gemakkelijk irritatie veroorzaken. Voeg daarom altijd eerst een kleinere dosis druppels toe aan je water. Als je hier niet op reageert kan je de volgende keer het volledig aantal druppels toevoegen. Gebruik geen pepermunt – dit kan een shockeffect veroorzaken.

Een fijn boek om bekend te geraken met etherische oliën is dat van Lisa Butterworth. Hier heb je een volledige beschrijving van de werking per olie maar ook met wat je de olie kan mengen en waar je moet op letten.

ontspannend bad met badzout

En nu… ontspannen

Een ontspannend badzout is echt super makkelijk te maken en kan een groot verschil maken in hoe je je voelt. Het is een relatief goedkope manier om toch net dat beetje extra aan je bad toe te voegen en te genieten. Als je nog nooit een ontspannend badzout hebt gemaakt, volgt hieronder een super eenvoudig recept om je op weg te helpen.

Materiaal dat je nodig hebt

Badzout

Badzout zijn mineralen die wateroplosbaar zijn en toegevoegd worden aan badwater voor een positieve werking op je huid maar ook voor je bad ervaring te verbeteren.
Eenheid 1 Potje
Voorbereiden 5 minuten
Totaal 5 minuten

Materiaal

Ingrediënten

Instructies

 • Zet de weegschaal en de mengkom klaar
 • Doe het himalayazout en epsomzout in de kom
  25 gr Himalayazout, 25 gr Epsomzout
 • Voeg er optioneel de gedroogde bloemen en etherische olie nog aan toe
  2 gr Gedroogde bloemen, 10 druppels Etherische olie of geurolie
 • Meng alles goed onder elkaar met de mini-garde. Epsomzout kan klonteren, let dus zeker op voor grotere brokken. Deze kan je met de lepel plat duwen.
 • Wanneer alles gemenengt is kan je het badzout in het potje scheppen

Opmerkigen

Opgelet: gebruik geen pepermunt olie in je bad! Dit kan een shockeffect veroorzaken.
Deze producten koel, donker en droog bewaren. Bewaar niet in je douche en zorg dat er geen water bij kan. Eens er water in zit, is het minder lang houdbaar zijn en kan je het best binnen de week opgebruiken. Indien gemaakt in een hygiënische omgeving, tot 12 maanden houdbaar.
Hoe minder dit product in aanraking komt met je handen, des te langer houdbaar.
*Test eerst de verschillende ingrediënten (buiten essentiële oliën) op een stukje huid zodat je zeker bent dat je geen allergische reactie krijgt.
Categorie: Lichaam
Helpt bij: Ontspannen
Zoekwoord: bad, badzout

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me weten hoe het is gegaan! Laat hieronder een reactie achter en tag @lukse.be op Instagram en hashtag het #lukse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordelingen
Close
LUKSE © Copyright 2023. Alle rechten voorbehouden
Close
Zet je op de wachtlijst Ik laat je iets weten wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder je e-mailadres achter.