Castorolie biologisch en koudgeperst 100ml · LUKSE

Gratis verzending vanaf €40

Low waste duurzame verpakking

Castorolie biologisch en koudgeperst 100ml

 7,70 incl. BTW

Castorolie, ook wel wonderolie of ricinusolie genoemd, kan je gebruiken voor zowel huid en haar. Deze olie heeft een ontstekingsremmende, hydraterende en verzachtende werking. Gebruik puur of meng met een andere draagolie zoals amandelolie of shea boter en breng aan op je gezicht.

Op voorraad

SKU: ART0004 Categorieën: ,
SHARE

Omschrijving

Castorolie, ook wel ricinusolie of wonderolie genoemd, wordt geperst uit de vrucht van de Ricinus Communis of wonderboom. Deze boom dankt zijn naam aan de ongelofelijke snelheid waarmee hij groeit. De castorplant komt oorspronkelijk uit India, de Zuidoostelijke regio van het Middellandse zeegebied en Oost-Afrika. Op dit moment groeit deze plant in de meeste tropische gebieden.

De vruchten van deze boom worden geperst en de sappen die zich scheiden van de pulp is de uiteindelijke castorolie. Deze olie heeft een gelige tot donkerbruine kleur en een lichte geur.

Voordelen castorolie

Voorkomen rimpels en fijne lijntjes

Castorolie bevat antioxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke factoren zoals vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen. Dankzij deze antioxidanten worden tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes tegengegaan.

Antibacterieel

Acne ontstaat door bacteriën op je gezicht die poriën verstoppen en daardoor ontstekingen veroorzaken. Castorolie maakt je poriën vrij van onzuiverheden en het ricinolzuur werkt zuiverend voor je huid.

Hydratatie

Castorolie wordt vaak gebruikt bij een droge huid en laat je huid er jonger uitzien. Dit komt door het hoge aantal vetzuren in deze olie die essentieel zijn voor de gezondheid van je huid.

Ingrediënten

INCI: Ricinus Communis
100% Puur, biologische draagolie en koud geperst

Waarschuwing
Alleen geschikt voor uitwendig gebruik

Gebruiksaanwijzing

Castorolie is een vrij dikke olie waardoor je deze puur op de huid kan gebruiken of mengt met een andere draagolie zoals zoete amandelolie of kokosolie. Je kan deze olie puur gebruiken om je huid te reinigen. Ook wel de oil cleansing method of OCM genoemd. Je vindt deze olie vaak terug in recepten voor een gezicht/haar serum of masker.

Test deze olie voor gebruik in de plooi van je arm op allergische reacties.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Inhoud

100ml

Huidtype

Alle huidtypes

Gebruik in/als

lipproducten, Reiniger

TOP
Volg ons

Winkelmandje 0

Inloggen

Een account aanmaken

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze website te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Toegevoegd! Bekijk verlanglijstje