Carnaubawas (Vegan) 100 gram · LUKSE

Gratis verzending vanaf €40

Low waste duurzame verpakking

Carnaubawas (Vegan) 100 gram

 10,10 incl. BTW

  • 100% Natuurlijk en vegan
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Geeft je eindproduct glans
  • Perfect in je eigen mascara, make-up, deodorants, crèmes, balsems
  • Verdikt je eindproduct
  • Hypoallergeen

Op voorraad

SKU: ART0081 Categorieën: ,
SHARE

Omschrijving

100% Plantaardige carnaubawas wordt gemaakt van de bladeren van de carnauba palm, ook wel Copernicia Prunifera genaamd. Deze plant groeit in het noordoosten van Brazilië en draagt de naam: koningin van de wassen. De bladeren van deze boom worden verzameld en te drogen gelegd. Eens gedroogd worden deze bladeren stuk geslagen en komt de was vrij. Het is een belangrijk ingrediënt in cosmetica zoals in lippenstift, crèmes, mascara, oogschaduw, deodorant, etc.

Carnaubawas geeft een eindproduct de nodige stevigheid en glans. Deze was werkt als een natuurlijk bindmiddel waardoor het veel gebruikt wordt in producten voor je haar zoals wax of zelfs zalven. Beide producten dienen op je huid of haar te blijven voor een langere periode. Wees je er van bewust dat carnaubawas als een film over je huid wordt gelegd waardoor vuil en vet zich kan opstapelen. Vergeet dus zeker niet je gelaat te reinigen ‘s ochtends en ‘s avonds!

Het hoge smeltpunt (80°C – 83°C) is ook een bewonderenswaardige eigenschap van deze 100% natuurlijke en plantaardige was. Dit zorgt ervoor dat crèmes en balsems niet smelten op kamertemperatuur.

Deze was heeft een kenmerkende gele kleur en wordt geleverd in pellets.

Voordelen Carnauba Was

  • 100% Plantaardig en bijgevolg geschikt voor veganisten
  • Hoog smeltpunt, ideaal om producten te verdikken
  • Geeft je eindproduct een glanzend resultaat
  • Zorgt voor een vlotte en zachte applicatie van je eindproduct
  • Hypoallergeen en geschikt voor elk huidtype
  • Perfect voor in producten zoals mascara, make-up, zalven voor wondheling en crèmes die hun textuur moeten behouden

Gebruik Carnauba Was

  • Hoog smeltpunt: 80°C – 83°C
  • Laat smelten in je oliefase samen met andere oliën, emulgatoren en/of wassen
  • Gebruik 1% – 25% in je formules afhankelijk van hoe dik je het eindproduct wil
    • Balsem: 15% – 20%
    • Crèmes: 5% – 10%
    • Conditioner: 1% – 3%
    • Deodorant: 1% – 15%
    • Mascara: 2% – 25%
    • Zeep: 1% – 3%
    • Haarcrème: 2% – 5%
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Huidtype

Alle huidtypes, Droge huid, Geïrriteerde huid

Functie

Verdikker, Was

Gebruik in/als

lipproducten

TOP
Volg ons

Winkelmandje 0

Inloggen

Een account aanmaken

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze website te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Toegevoegd! Bekijk verlanglijstje