Hydrolaten gebruiken als toner voor je gezicht · LUKSE

Gratis verzending vanaf €40

Low waste duurzame verpakking

Blog
Posted in

Hydrolaten gebruiken als toner voor je gezicht

Hydrolaten gebruiken als toner voor je gezicht

De meesten onder jullie kennen wel producten zoals een gezichtsreiniger, dagcrème en serum met hun functie. Bij een toner is het vaak niet duidelijk wat het is, wat het doet en vooral, waarom we het zouden gebruiken. En kan je hydrolaten puur gebruiken als toner? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Wat is een toner?

Een toner ziet eruit als water, voelt hetzelfde aan als water maar het is verre van water. Het is een vloeistof die snel in je huid dringt en je huid een enorme boost aan hydratatie geeft. Het maakt je huid als het ware klaar voor de rest van je huidverzorgingsroutine. Alle onzuiverheden zijn weg waardoor serums en crèmes veel beter zullen worden opgenomen door je huid.

Vroeger werd toner vaak gebruikt om de pH waarde van je huid te balanceren na het gebruik van grove zepen van je reiniging. Ook bevatte toners vroeger vaak een hoger gehalte aan alcohol wat ervoor zorgde dat je huid uitdroogde waardoor acne zelfs erger kan worden. De toners die nu op de markt zijn, zijn meer op water gebaseerd en zullen je huid dus minder uitdrogen.

Wanneer gebruik je een toner?

Het beste moment in je huidverzorgingsroutine om je toner te gebruiken is na de reiniging van je gezicht. Dit helpt om overgebleven residu van je gezichtsreiniger of make-up weg te halen. Zo is je huid klaar om andere verzorgende producten met actieve bestanddelen op te nemen omdat je gezicht en poriën squeeky clean zijn.

Je hoeft toner niet af te spoelen (yay, minder werk!) en je kan dus direct na het aanbrengen van je toner verder met je routine.

Welk hydrolaat moet ik kiezen als toner?

Je kiest een toner en/of hydrolaat gebaseerd op de specifieke noden van je huid, net zoals bij een dagcrème of reiniger.

  • Vette huid en acne: kies voor een toner die toverhazelaar (of witch hazel) bevat. Deze actieve bestanddelen zullen je helpen om overmatige olie weg te halen zonder je huid uit te drogen.
  • Gevoelige huid: kies voor een toner met kalmerende bestanddelen. Een toner met lavendel, groene thee of kamille extracten.
  • Mature huid: kies voor een toner die antioxidanten en hydraterende ingrediënten bevat zoals glycerine en rozen.
  • Doffe huid: kies voor een toner die je huid opnieuw doet stralen met ingrediënten zoals oranjebloesem.
  • Alle huidtypes: kies voor een toner die lavendel of rozen bevat.

Je kan al onze hydrolaten met hun uitgebreide uitleg, voordelen en gebruik hier terugvinden.

Hoe breng je toner aan?

  • Breng enkele druppels aan op een katoenen watje en je gaat met het watje in circulaire bewegingen over je gezicht.
  • Spray enkele keren in je gezicht bij een toner met een spraydop
  • Breng enkele druppels aan op je handen en dep het over je gezicht

Kan ik een hydrolaat als toner gebruiken?

Jazeker! Maar first things first, een hydrolaat (of hydrosol) is een waterige vloeistof die als bijproduct gemaakt wordt tijdens de stoomdestillatie van planten en bloemen om etherische oliën te maken. Ook wel bekend als bloemenwaters. Je kan een hydrolaat als toner gebruiken omdat dit mild genoeg is om rechtstreeks op je gezicht te gebruiken en zit boordevol actieve bestanddelen die je huid een echte oppepper geven.

Daarnaast hebben hydrolaten de heerlijke geur overgenomen van de plant of bloem waarvan ze afkomstig zijn. Elke ochtend denken dat je tussen de rozenstruiken of lavendelvelden staat is toch geweldig?

Bij LUKSE kan je de vijf meest gebruikte hydrolaten terugvinden: lavendel, rozen, toverhazelaar (of witch hazel) en oranjebloesem. Ze kunnen allemaal puur op de huid gebruikt worden en bevatten elk andere actieve bestanddelen om je huid te verzorgen.

0/5 (0 Reviews)

Laat je reactie achter

TOP
Volg ons

Winkelmandje 0

Inloggen

Een account aanmaken

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze website te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.