• Gratis verzending vanaf €40
  • Experience store open op vrijdag en zaterdag van 10u - 17u
  • WhatsApp: +32 (0) 473 35 59 43

5 Manieren om je huid voor te bereiden op de herfst

Ah, één van onze favoriete seizoenen is bijna daar, de herfst! Dit betekent dat het tijd wordt om onze huid voor te bereiden op de herfst.

De zomer heeft het land verlaten, de koude donkere dagen komen terug en we maken het lekker gezellig binnen. Vaak betekent dit de verwarming wat hoger of de open haard die terug nieuw leven ingeblazen wordt. Je huid krijgt het in de herfst hard te verduren en daarom is het belangrijk om nu wat extra zorg aan je huid te geven. Na de zomer is je huid vaak licht gedehydrateerd dus het belangrijkste nu is hydrateren, hydrateren en hydrateren. Wij geven je graag enkele tips mee om je te helpen je huid voor te bereiden op de herfst.

1. Gebruik een vettere dagcrème

Tijdens de zomer heb je vaak een iets vettere huid die nu uitgedroogd raakt. Smeer je gezicht daarom zeker ‘s ochtends en ‘s avonds in met een extra voedende olie of een hydraterende dagcrème. Gebruik een crème of olie die wat meer heavy duty is tijdens je avond routine. Zoek of gebruik hierbij volgende ingrediënten: Glycerine, aloë vera gel, jojoba olie of rozenbottelolie.

2. Douche niet te heet

Probeer de temperatuur van je bad of douche niet té hoog te zetten. Je huid raakt hier extra uitgedroogd van wat irritatie kan geven. Gebruik een douche olie zoals onze After Wash Perfection en houd zo je huid soepel en gevoed. Smeer jezelf ook elke dag in met een voedende body lotion of olie.

3. Voorkom extra uitdroging

Als de verwarming steevast de hoogte in gaat bij je thuis, kan dit zeker en vast een uitdrogend effect op je huid hebben. Probeer dan pantoffels of kousen te dragen zodat je voeten niet extra uitdrogen. Verschuif je avondroutine naar vroeger op de avond. Als je nog uren op de zetel doorbrengt heeft je nachtcrème of olie al voldoende tijd om je huid te voeden en beschermen voor extra uitdroging. Hydratatie is de sleutel tot succes! Probeer de luchtvochtigheid bij je thuis hoog genoeg te houden met een luchtbevochtiger en drink zeker genoeg  water!

4. Vergeet niet te scrubben

Scrub je eenmaal per week en behoud je summer glow. Dode huidcellen stapelen zich makkelijk op en nemen geen voedingsstoffen meer op. Zo laat je je huid veel beter je voedende producten opnemen. Smeer je huid na het scrubben zeker in met een bodylotion of olie. We willen ook hier weer heel voedende ingrediënten zoals jojoba olie, kokosolie, shea boter, etc.

5. Gebruik geen te harde reiniger

Je huid ‘s ochtends en ‘s avonds reinigen is een heel belangrijke stap in je skincare routine. Het is belangrijk dat je een zachte reiniger gebruikt die je huid niet onnodig gaat uitdrogen. Heb je nu al een trekkerig gevoel na het reiniger? Overweeg dan om eens een oliereiniger te proberen of een eigen reiniger te maken met het veel zachtere SCI poeder dan SLS of SLES.

 

Ontdek onze producten voor de herfst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *