Glycerine, hét hydraterende ingrediënt voor je huid · LUKSE

Gratis verzending vanaf €40

Duurzame verpakking

-10% Korting na aanmelding

4,9/5 Gem. Klantenbeoordeling

Blog
Posted in

Glycerine, hét hydraterende ingrediënt voor je huid

Wat is glycerine en is het goed voor je huid?

Glycerine, één van de meest gebruikte ingrediënten in cosmetica naast water en parfum. Een enorm populair ingrediënt dat al meer dan 50 jaar gebruikt wordt in verzorgingsproducten. Het wordt (bijna) altijd gebruikt in hydraterende crèmes en lotions. Graag geven we je wat meer informatie over wat glycerine is, waar het vandaag komt en of het goed is voor onze huid.

Wat is glycerine?

Glycerine of Glycerol wordt (in ons geval) gewonnen uit plantaardige oliën zoals soja, kokos of palm. Het is een transparante, stroperige vloeistof zonder geur. Er worden glycerine varianten gemaakt van dierlijke producten maar de glycerine die wij aanbieden is steeds van plantaardige oorsprong. Daarnaast is glycerine ook een lichaamseigen stof die voorkomt in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag (stratum corneum).

Glycerine wordt gemaakt door triglyceride plantaardige vetten zoals palm, soja of kokosolie te verwarmen met een sterke base zoals loog. Dit zorgt ervoor dat de glycerine splitst van de vetzuren. Mix het met water en zo krijg je een geurloze, stroperige transparante vloeistof.

Hoe werkt glycerine?

Door de unieke samenstelling van glycerine kan het makkelijk de hoornlaag (stratum corneum) van onze huid penetreren, wat enorm belangrijk is bij hydratatie van je huid. Eens het door de hoornlaag is, kan het zich binden aan het bestaande vocht in je huid en zo ervoor zorgen dat je huid minder vocht gaat verliezen. Daarnaast kan het ook vocht aantrekken. Een uniek kenmerk is dat glycerine een soort reservoir voor vocht aanmaakt in je huid. Hierdoor kan je huid beter tegen uitdroging. Als ingrediënt kunnen we glycerine classificeren als humectant. Dit zijn ingrediënten die vocht kunnen vasthouden en aantrekken aan je huid. Glycerine is (volgens deze studie uit 2016) namelijk het neusje van de zalm als het om humectants gaat! Zo zou het betere hydraterende eigenschappen hebben dan hyaluronzuur, alfahydroxyzuren (AHA’s) zoals melkzuur en glycolzuur, sorbitol, ureum, propyleenglycol en butyleenglycol.

Wat doet glycerine voor je huid?

Zoals hierboven vermeldt, is het één van de belangrijkste ingrediënten om je huid te hydrateren door de unieke samenstelling en eigenschappen. Door het vochtniveau en de hydratatie in je huid te verbeteren na penetratie door je hoornlaag, gaat glycerine bijdragen aan een betere huidbarrière. Wanneer je een gezonde huidbarrière hebt, is je huid beter beschermt tegen schadelijke factoren van buitenaf zoals vervuiling, Uv-straling en irriterende stoffen.

Voor wie is het?

Glycerine is geschikt voor alle huidtypes, zéker de droge huidjes! Iedereen die op zoek is naar hydraterende producten en het vochtniveau willen verhogen, zoekt best naar glycerine als ingrediënt in zijn/haar verzorgingsproducten. Als je huid beter gehydrateerd is, gaat het ook fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen die door uitdroging kunnen ontstaan. Water drinken is zeer goed voor je lichaam maar hydraterende ingrediënten zijn het beste voor je huid!

0/5 (0 Reviews)

Laat je reactie achter

TOP
Volg ons

Winkelmandje 0

Inloggen

Een account aanmaken

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze website te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.