De warmtekap: een wondermiddel dat echt werkt voor mij

353

Mijn haar en ik, een eeuwige haat-liefde verhouding. Zodat jullie kunnen volgen: het humeur van een vrouw kan wisselvallig zijn – de staat van mij haar ook.
De ene moment valt het perfect en zit alles mee, de andere moment is er niets mee te beginnen.

Ben jij dus net als mij op zoek naar een manier om jouw haarverzorgingsroutine naar het volgende niveau te tillen? Dan is het tijd om kennis te maken met mijn geheim wapen dat je niet mag missen: de warmtekap. Lees verder om erachter te komen waarom een warmtekap precies zo belangrijk is in jouw haarroutine!

Wat is een warmtekap?

Een warmtekap kan je gebruiken om haarbehandelingen dieper te doen absorberen. Een goede warmtekap bestaat uit 2 delen: de warmtekap zelf en een plastic (douche)kap.
De warmtekap zorgt voor de warmte terwijl de plastic kap ervoor zorgt dat je warmtekap proper blijft en dus niet gaat schimmelen of stinken na een tijdje. Diegene die je in de webshop kan terugvinden is gemaakt van zacht gerecycled polyester en gevuld met natuurlijk lijnzaad.

 

Welke voordelen heeft het gebruik van een warmtekap?

Warmtekappen zijn een geweldige aanvulling op je haarverzorgingsroutine. Ze helpen bij het hydrateren van je haar en voorkomen dat je haar uitdroogt.
Bovendien beschermen ze je haar tegen de schadelijke effecten van de zon en wind.
Een extra voordeel: het is super ontspannend! Door de warmte op mijn hoofd voel ik de stress zo van mij afglijden.

Lukse

Hoe gebruik je de warmtekap?

  1. Volg de voorbereidings- & toepassingsinstructies van de gekozen haarbehandeling. In mijn routine gebruik ik rozemarijn olie die ik rijkelijk verdeel over mijn haar met een super handige applicator gekocht op bol.com.
  2. Doe vervolgens een plastic kap op je haar om de verwarmingskap te beschermen tegen resten van de haarbehandeling.
  3. Doe de warmtekap in de microgolfoven en zet hem maximaal 60 seconden op middelhoge temperatuur. Test de muts & als de temperatuur niet naar wens is, ga dan door met verwarmen met totdat de gewenste temperatuur is bereikt. Ik verwarm de warmtekap ongeveer 2 minuten. Maak deze zeker niet nat voor je hem opwarmt!
  4. Plaats de heat cap over het haar en laat het 15-20 minuten zitten.
  5. Gratis tip uit ondervinding 😉 Probeer ten minste de warmtekap voor 1 uur te laten zitten. Zo heb je achteraf een super gezonde schijn op je haren alsof je van de kapper komt. Je haar ziet er zichtbaar gezonder uit. Ik warm de kap wel om de 20min even opnieuw op.

Tips voor het verzorgen van je haar met een warmtekap

Als je regelmatig een warmtekap gebruikt, kan dit het verschil maken in de gezondheid van je haar. De hitte helpt bij het openen van de cuticula (de buitenste laag van het haar), waardoor voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. Het gebruik van een warmtekap kan ook helpen bij het verminderen van statische elektrische lading, knopen en haarbreuk. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van een warmtekap:

– Gebruik een conditioner, haarmasker of olie voordat je de warmtekap gebruikt om je haar hydraterende voedingsstoffen te geven.
– Verwarm de kap tot een temperatuur die comfortabel aanvoelt voor je hoofdhuid. Overmatige hitte kan leiden tot uitdroging en irritatie.

Alternatieven voor het gebruik van een warmtekap

Eerlijk is eerlijk, ik heb lang gezocht naar middeltjes om mijn haar weer gezond te krijgen. Van vitaminen tot een bezoek aan een kapper die gespecialiseerd is in beschadigd haar. Niets heeft geholpen tot nu! Dit is heel persoonlijk en kan bij jou misschien wel helpen

Ik gebruik om de twee weken deze warmte kap in combinatie met rozemarijn olie. Ik doe dan eerst olie op mijn haar, masseer dit goed in en laat vervolgens voor minsten 1 uur de kap erop zitten.
Achteraf was ik mijn haar 2 keer zodat alle olie er zeker uit is.

Conclusie

Ik ben enorme fan! Ik krijg complimenten over mijn haar en merk ook dat mijn haar stilaan gezonder wordt.

Producten in mijn haarroutine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
LUKSE © Copyright 2023. Alle rechten voorbehouden
Close
Zet je op de wachtlijst Ik laat je iets weten wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder je e-mailadres achter.